شنیتسل
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از شنیسل)
Paperback book black gal.svg
برای گسترش این مقاله یا بخش، منبع زیر پیشنهاد میشود: ویکیپدیا انگلیسی
شنتسل وینی
شنتسل (به آلمانی: Wiener Schnitzel) نام یکی از غذاهای سنتی شهر وین اتریش است. این غذا معمولا از گوشت کوبیده شده، آرد، تخم مرغ و آرد سوخاری تهیه و در روغن سرخ میشود. در تهیه شنتسل در کشورهای مختلف از گوشتهایی همچون گوسفند، گوزن، مرغ، خوک، گوساله، گاو و بوقلمون استفاده میشود. این غذا شباهت بسیار نزدیکی با غذای فرانسوی اسکالوب دارد.
نام شنستل یک نام آلمانی میانه است و برای اولین بار در سال ۱۸۴۵ برای این نوع غذا استفاده شده است.[۱]
محتویات
۱ طرز تهیه
۲ در نقاط مختلف جهان
۲.۱ امریکای جنوبی
۲.۲ ایران
۳ منابع
طرز تهیه
برای تهیه شنتسل، گوشت کوبیدهشده بدون استخوان را با آرد سوخاری پوشانده و سپس سرخ میکنند.
در نقاط مختلف جهان
نام انگلیسی شنیتسل برای همه غذاهایی که با ترکیب گوشت، آردسوخاری و روغن تهیه میشوند به کار گرفته میشود. این غذا در سراسر نقاط دنیا به شکلهای متفاوتی تهیه میشود و در کشورهای مختلف نامهای مختلفی شهرت دارد.
امریکای جنوبی
این غذا در آرژانتین، بولیوی، پاراگوئه، پرو، مکزیک و ونزوئلا با نام میلانیسا شناخته میشود.
ایران
این غذا در ایران نیز از محبوبیت خاصی برخوردار است و احتمال میرود برای اولین بار در جنگجهانی دوم به ایرانیان معرفی شده است. شنستل عرضه شده در ایران اندازهای نسبتا کوچکتر نسبت به نمونههای دیگر کشورها دارد و معمولا به همراه لیمو ترش سرو میشود. در ایران نمونهای دیگر از شنیتسل نیز بسیار محبوب است که کتلت نامیده شده و نمونههای بسیاری در شهرهای مختلف ایران دارد.[۲]
منابع
Rheinische Jahrbücher zur gesellschaftlichen Reform. Zentralantiquariat der Deutschen Demokratischen Republik, 1845-01-01.
مشارکت کنندگان ویکیپدیا انگلیسی. «Schnitzel». ویکیپدیا.
ویکی انگلیسی
نشان خرد این یک مقالهٔ خرد پیرامون خوردنیها است. با گسترش آن به ویکیپدیا کمک کنید.
نظرات این مطلب
تعداد صفحات : 0
درباره ما
اطلاعات کاربری
لینک دوستان
خبر نامه
چت باکس
پیوندهای روزانه
آمار سایت
کدهای اختصاصی