آبگوشت
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از شوربا)
آبگوشت در حال پختن روی اجاق گاز، ایران
دیزیها در اجاق، دربند تهران
آبگوشت(شوربا یا دیزی یا پیتی) یکی از غذاهای سنتی ایران است. در طبخ آبگوشت از گوشت و دنبه گوسفند، گوجه فرنگی (و یا رب گوجه فرنگی) و برخی حبوبات از قبیل نخود و لوبیا استفاده میشود. خوراکی رقیق که از پختن گوشت و پیاز و سیب زمینی و حبوبات درست میشود که در دو مرحله میخورند اول آب آن را با تکههای نان مخلوط نموده، میخورند (تلیت). بقیه مواد را میتوان با گوشتکوب کاملاً کوبیده و یا نکوبیده با نان، پیاز و چاشنی مانند ترشی و سبزی خوردن میل میکنند(گوشت کوبیده). در صورت پخته شدن در ظروف سنگی آن را دیزی سنگی مینامند. برخی افراد از طریق ترید کردن، نانهای بیات و نسبتاً خشک را به مصرف مفید میرسانند. همچنین دیزی یکی از غذاهای محلی اراک به شمار میآید.[۱]
محتویات
۱ انواع
۲ تاریخچه
۳ جستارهای وابسته
۴ منابع
انواع
آبگوشت دارای انواعی مانند آبگوشت بزباش، آبگوشت کشک، آبگوشت گندم و آبگوشت بلغور... است که در شهرها و مناطق مختلف با محتویات متفاوت چون ادویه ها و غیره پخته میشوند.
تاریخچه
آبگوشت از غذاهای اصیل ایرانی است. یکی از عوامل این مسئله، شیوه کوچی و عشایری زندگی نیاکان ایران، برپایه فرهنگ دامپروری است.[۲] آبگوشت، محصول زندگی یکجانشینی است وکباب، خوراک زندگی کوچنشینی و کوچندگان تنها هنگامی که به مقصد نهایی میرسیدند، فرصت و شرایط بارگذاشتن آبگوشت را مییافتند.[۳]
جستارهای وابسته
آشپزی افغانی
پیتی
گوشتکوب
منابع
«عباسآباد، سفر همدان را خوشمزه میکند». خبرگزاری میراث فرهنگی. بایگانیشده از نسخهٔ اصلی در 2014-02-07. بازبینیشده در ۱۵ بهمن ۱۳۹۲.
. -country/history-traditional-stew.html.
. 25wml.
تارنمای ایران کوک
فرهنگ معین
کتاب آشپزی ویکیکتاب یک دستور آشپزی در این رابطه دارد:
آبگوشت ساده
نظرات این مطلب
تعداد صفحات : 0
درباره ما
اطلاعات کاربری
لینک دوستان
خبر نامه
چت باکس
پیوندهای روزانه
آمار سایت
کدهای اختصاصی