از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
فرنی
فرنی شیر برنجی (آرد برنج و شیر) است که غذای شیرین مرسوم میان مردم جنوب آسیا میباشد. از آرد برنج جوشیده یا گندم خرد شده با شیر و شکر، هل، کشمش، زعفران، آجیلها، بادام زمینی یا پسته تهیه میگردد. این خوراکی به عنوان یک وعده غذائی یا به عنوان دسر مصرف میشود .[۱]
نوعی دسر سبک است که مواد آن شامل آردبرنج، شیر، شکر و هل و گلاب[۲] است و بصورت گرم یا سرد خورده میشود.
مواد لازم برای تهیه فرنی را آردبرنج، شکر (در صورتیکه با مربا یا عسل یا شیره انگور میل نشود)، شیر، هل و گلاب تشکیل میدهد.
محتویات
۱ طرز تهیه فرنی
۲ فرنی با نشاسته
۳ پانویس
۴ منابع
طرز تهیه فرنی
آردبرنج را در ۳ پیمانه آب حل میکنند و از صافی میگذرانند. سپس ۱۵-۲۰ دقیقه روی آتش ملایم میپزند. شیر را اضافه میکنند و هم میزنند و ۱۰ دقیقه دیگر میپزند. شکر (در صورتیکه با مربا یا عسل یا شیره انگور میل نشود) و هل و گلاب را در مایهٔ فرنی میریزند و پس از دوسه جوش از روی آتش برمیدارند. فرنی را بدون شکر نیز درست میکنند و با شیرهٔ انگور یا عسل ویا مربای گل یا میوه میخورند.
فرنی با نشاسته
علاوه بر فرنی با آرد برنج، فرنی با نشاسته نیز تهیه میشود. در این دستورالعمل، نشاسته را داخل اندکی آب سرد حل کرده و سپس شیر و شکر(در صورتیکه با مربا یا عسل یا شیره انگور میل نشود) را به آن اضافه میکنیم. مخلوط را روی حرارت دائم به هم میزنیم تا سفت شود. سایر دستور پخت همانند فرنی با آرد برنج است. میتوان فرنی را یه صورت کاکائویی و زعفرانی نیز سرو کرد. برای فرنی کاکائویی کافی است مقداری کاکائو به فرنی اضافه کرد ؛ و برای نوع زعفرانی یک قاشق زعفران آب کرده به آن اضافه می کنیم.
پانویس
هل و گلاب ترکیب است از شیرهٔ هل با گلاب. دانه هل را با پوست میکوبند و در نیم پیمانه آب روی آتش میجوشانند تا مقدار آب به یک دوم برسد. سپس این شیره را با نیم پیمانه گلاب مخلوط میکنند.
منابع
دریابندری، نجف با همکاری فهیمه راستکار، کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز، تهران: نشر کارنامه، تابستان ۱۳۸۴، جلداول، ص ۶۷۰. سایت ایران بانو
نظرات این مطلب
تعداد صفحات : 0
درباره ما
اطلاعات کاربری
لینک دوستان
خبر نامه
چت باکس
پیوندهای روزانه
آمار سایت
کدهای اختصاصی